Taki by Hikohito Konishi

Hikohito Konishi Portrays The Taki Residence

Hikohito Konishi, the designer of the award winning project Taki by Hikohito Konishi explains, A hole is dug in the slope to insert the garage and entrance. Public spaces including the living room, dining room, and kitchen are accessible from the stairs penetrating the ground. Upon emerging out of the ground, one finds himself/herself in the living space in the resort villa, which feels like part of the surrounding nature, embraced by beautiful snow and trees. This building was named "Taki" (waterfall) by the client, inspired from the landscape design where water drawn from the nearby creek flows into the entrance approach..

Taki by Hikohito Konishi Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=64186

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Day of Design Magazine homepage.

Design Award
Copyright © 2010 - 2018 Day of Design Magazine - dayofdesign.net - All Articles